Травень-2018 буде повний довгих вихідних (ДАТИ)

Квітень закінчиться, а травень почнеться з довгих вихідних. Мінсоцполітики вже встановило, що відпочивати будемо: у вівторок, 1 травня, середу, 9 травня, а також у понеділок, 28 травня 2018 року. Але це не все.

Для забезпечення раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування, Кабінетом Міністрів України було ухвалено рішення про перенесення робочого дня, який передує вихідному. Так, 1 травня 2018 року (День праці) випадає на вівторок, значить, понеділок, 30 квітня, також буде вихідним. Робочий день переноситься на суботу, 5 травня, при цьому він скорочений на годину. Таким чином, маємо чотири державних вихідних - від суботи 28 квітня й по вівторок 1 травня включно.

День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щорічно відзначають 9 травня. В цей день згадують тих, хто пожертвував своїм життям заради миру. Він традиційно – вихідний, в цьому році випадає на середу. 8 травня не вихідний, але робочий день буде скорочено на одну годину.

День Святої Трійці – одне з великих дванадесятих свят православ’я. Називається П’ятидесятницею, оскільки відзначається на 50-й день після Великодня, або у восьму неділю після Великодня. У 2018 році Великдень був 8 квітня, а значить, Трійця – 27 травня 2018 року. Оскільки свято збігається з неробочим днем, то вихідний переноситься на понеділок, 28 травня. В українців буде три вихідні: 26-28 травня 2018 року.

Відповідно, з 31 календарного дня в травні 20 – робочі і 11 – вихідні.

Нагадаємо, в кінці 2017 року вихідний день 2 травня був скасований, а День міжнародної солідарності трудящих перейменовано на День праці.

У 2017 році за свято 1 травня заступилися в МЗС. Там підкреслили, що 1 травня є вихідним днем або святковим (але робочим) на державному рівні в 54 країнах світу.

За матеріалами Finance.ua та Нового часу

україна робота суспільство

Знак гривні
Знак гривні