Україна може вийти зі статутних органів СНД

Пропозиція президента України Петра Порошенка вийти з органів «Співдружності незалежних держав» передбачає збереження вигідних для України угод щодо співробітництва з СНД.

Про це повідомила представниця президента у Верховні Раді Ірина Луценко, - передає Громадське телебачення.

Раніше Порошенко запропонував офіційно припинити участь України у статутних органах СНД. Це обумовлене відмовою цього об'єднання визнавати агресію Росії.

«Виходячи з того, що Україна ніколи не була, і не є зараз членом СНД, і відмову цієї структури — СНД — засудити російську агресію, просив би, щоб ми спільно з урядом підготували пропозиції щодо офіційного припинення нашої участі в статутних органах СНД, так само як і остаточного закриття українського представництва при відповідних інституціях в Мінську», — сказав Порошенко.

Президент також заявив про необхідність інвентаризації всієї нормативно-правової бази, створеною Україною в рамках СНД, на предмет відповідності національним інтересам держави.

Порошенко також закликав іноземних партнерів переглянути договірні зобов'язання з РФ на предмет «чутливих сфер співробітництва».

Президент також заявив на Форумі про намір внести до Ради проект закону про негайне одностороннє припинення дії низки положень договору про дружбу та співпрацю між Україною та РФ.

світ росія україна агресія

Знак гривні
Знак гривні