Трамп уже визнає втручання Росії у вибори, але не визнає, що це йому допомогло

Тепер уже його речники кажуть, що він "багато разів це визнавав" - "Океанія завжди воювала з Остазією"...

Президент США Дональд Трамп визнає, що Росія втручалася у президентську виборчу кампанію в США у 2016 році, заявила речниця Білого дому Сара Сандерс.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Президент визнавав це багато разів… Президент не казав, що Росія не втручалася. Він казав, що воно (втручання – ред,) не мало впливу, і точно здійснювалося не за допомоги представників кампанії Трампа. Чітко зрозуміло, що Росія втручалася у вибори. Також ясно, що це не мало впливу на вибори», – сказала Сандерс під час брифінгу 20 лютого у Вашингтоні.

У січні минулого року розвідслужби США виступили зі спільною заявою про те, що російська влада вела масштабну діяльність, намагаючись вплинути на хід президентської виборчої кампанії 2016 року.

При цьому розслідування, куратором якого є спецпрокурор Роберт Мюллер, щодо можливого втручання Росії у президентські вибори і таємної змови між кампанією Трампа і Москвою, поки що не встановило, чи вплинули дії Москви на результат виборів.

"Багато разів визнавав - і багато разів не визнавав"

Водночас президент Трамп раніше постійно заперечував втручання і називав розслідування «полюванням на відьом».

Росія також заперечує втручання.

Так, 11 листопада Трамп заявив, що вірить запереченням президента Росії Володимира Путіна щодо російського втручання у президентські вибори у США 2016 року.

Путін у перебігу короткої зустрічі з Трампом під час міжнародного саміту у В’єтнамі повторив, що заперечує заяви про таке втручання, сказав журналістам американський керівник на борту президентського літака, яким він летів із міста Дананґа, де був саміт, до в’єтнамської столиці Ханоя.

«Він сказав, що не втручався. Я перепитав його знову. Скільки можна так питати? Він сказав, що абсолютно не втручався в наші вибори», – розповів президент США.

При цьому Трамп додав: «Ну не можу ж я стояти і сперечатися з ним. Я б краще поговорив із ним про те, щоб він забрався з Сирії, я б краще взявся працювати з ним щодо України».

«Щоразу, коли він бачить мене, він каже: «я цього не робив», і я справді вірю, що коли він мені це каже, він каже це серйозно», – сказав Трамп про Путіна.

«Я думаю, що це його дуже ображає, а це недобре для нашої країни», – додав Трамп.

Радіо Свобода нагадує, що всі понад півтора десятка спецслужб США ще в січні виступили зі спільною заявою про те, що вважають доведеним втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року. Це втручання є предметом спеціального розслідування, яке ведеться в Міністерстві юстиції США, а також іще кількох окремих розслідувань кількох комітетів обох палат Конгресу США. Останнім часом у цих розслідуваннях випливають усе нові докази такого втручання.

Проте його далі заперечують і Росія, і Дональд Трамп – якому це втручання могло піти на користь під час виборів.

вибори трамп путін росія

Знак гривні
Знак гривні