Поліцейські протестували через пораненого екс-беркутівця - але перед інцидентом били підозрюваного по голові (ФОТО, ВІДЕО)

Близько сотні поліцейських полку поліції особливого призначення влаштували сьогодні, 20 лютого, акцію протесту під будівлею Шевченківського суду Києва. Нагадаємо, полк поліції особливого призначення був створений на базі розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут».

Поліцейські з першої роти київського полку поліції прийшли під будівлю суду, вишикувалися і мовчки стояли декілька хвилин. Після цього вони розвернулися й пішли, - передає Громадське.

«Ми прийшли для того, аби висловити свій протест проти рішення суду, який відпустив з-під варти особу, яка стріляла у нашого колегу», — сказав командир першої роти Олександр Огнєвий.

17 лютого суд відпустив на поруки депутатів добровольця батальйону «Донбас» з позивним «Брест» Олександра Федорченка, який 15 лютого стріляв біля Солом’янського райсуду Києва.

На зауваження кореспондента, що поліцейські не можуть бути політично заангажованими, командир роти сказав, що не вбачає у цій акції політичної складової.

Також поліцейські сказали, що вважають доцільним проводити таку акцію в четверті роковини розстрілу Героїв Небесної Сотні.

Колега пораненого бив підозрюваного

Михайло Панасенко з першої роти Київського полку поліції особливого призначення зазнав поранення під час суду по меру Одеси кілька днів тому.

Про це нагадує блогер Роман Синіцин і наводить наступне відео та фото.

За тайм-кодом 00:52-00:54 видно, як співробітник того ж полку, з вогнегасником на рюкзаку, б’є поваленого на землю Федорченка «Бреста» ногою в голову. Через пару секунд лунають постріли:

На 01:39 і далі видно, як Панасенко тримається за ногу. Номер на касці Панасенка - 01 1 11.

Панасенко в 2013-2014 служив в "Беркуті", в тій же роті, в першій.

Перша рота нападала на Автомайдан на Щорса та Кріпосному.

Перша рота була на Майдані 18-20 лютого. Якраз чотири роки тому.

Блогер звинувачує міністра МВС Арсена Авакова в тому, що той дозволив пройти переатестацію "Беркутівцям", подібним до Панасенка (який набрав 23 бали з необхідних мінімальних 25 при максимумі 60) і збрехав про те, що "Беркута більше не існує".

Точка зору блогера Сініцина може не відповідати думці редакції - повністю з нею можна ознайомитися в його оригінальному дописі:

скандал поліція беркут опініон суд

Знак гривні
Знак гривні