12 підозрюваних по злочинах проти Майдану продовжують працювати в МВС

12 осіб, яких підозрюють у злочинах під час Майдану, продовжують працювати в міністерстві внутрішніх справ, а троє з них - на високих посадах в Нацгвардії і Нацполіціі.

Про це повідомив журналістам на брифінгу керівник департаменту спецрозслідування Сергій Горбатюк, - пише Ліга.

Він розповів, що за подіями 18 лютого 2014 року, коли загинули 11 людей і більше 500 отримали вогнепальні поранення, розслідується 17 кримінальних проваджень.

14 особам вручено підозри, в тому числі втікачу екс-президенту Віктору Януковичу, колишньому керівнику київської міліції, екс-співробітникам підрозділу "Беркут". Сім обвинувальних актів направлено до суду, один підозрюваний знайомиться з результатами розслідування.

"Це колишній заступник начальника департаменту громадської безпеки, а зараз начальник управління громадської безпеки Надгвардії МВС", - підкреслив Горбатюк.

За його словами, підозрюваний продовжує працювати в правоохоронних органах, а клопотання слідчих про його усунення з посади суд не задовольняє.

"А представники МВС самі не вживають заходів, щоб провести службове розслідування або самим знайти законні підстави, щоб усунути або звільнити таких людей", - сказав він.

Також Горбатюк повідомив, що ряд підозрюваних щодо подій 18-19 лютого 2014 року працюють в Нацполіції, двоє з них займають високі посади.

"Всього таких 12 осіб", - резюмував він.

кримінал поліція беркут майдан суд мвс

Знак гривні
Знак гривні