Ryanair таки почне літати в Україну в цьому році

Європейський лоукостер Ryanair почне польоти в Україну у 2018 році завдяки новій системі знижок, яка діє в аеропорту Бориспіль з 1 лютого.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

В оферті, яка діє в аеропорту з 1 лютого, містяться принципи застосування знижок, розміри та умови їх отримання. Знижками можуть скористатися всі авіаперевізники, які працюють або планують працювати в Борисполі.

Омелян заперечує, що оферта розроблена виключно для задоволення вимог Ryanair, однак відтвердив, що вона встановлює однакові правила гри для всіх авіакомпаній, у тому числі для лоукостерів. "Цього року Ryanair полетить до України", - все ж уточнив Омелян.

Зокрема, всі перевізники зможуть розраховувати на знижки від 20% до 80% на збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі за всіх нових пасажирів на регулярних рейсах, яких вдасться залучити авіакомпаніям в порівнянні з показниками 2017 року.

Друга категорія знижок - від 80% з подальшим зниженням до 20% протягом чотирьох років - дисконт до збору за зліт-посадку літаків. Його можуть отримати авіакомпанії за весь приріст числа регулярних рейсів у порівнянні з 2017 роком.

Третя категорія знижок - за обслуговування трансферних пасажирів в аеровокзалі. Її розмір буде незмінним - 80%.

Четверта категорія дисконту передбачає знижку до збору за обслуговування пасажирів в аеропорту, яка буде нараховуватися за обсяг перевезених пасажирів, що вже літали на регулярних рейсах. Її розмір буде залежати від місячних обсягів перевезення пасажирів. Мінімальний розмір знижки складе 5%. Для цього необхідно буде перевезти за місяць від 5 до 9,9 тис. пасажирів. Для отримання максимальної знижки в 55% необхідно перевозити щомісяця 260 тис. пасажирів і більше.

При підрахунку кількості пасажирів, за перевезення яких можна скористатися четвертим видом знижок, не можна буде включати в обсяг перевезення пасажирів, за які нараховуватимуться перший і третій вид знижок.

Аеропорт зможе змінити норми оферти тільки за умови погодження з авіаперевізниками, які за попередній квартал забезпечили понад 70% обсягів пасажирських перевезень "Борисполя".

Програма знижок буде діяти до 31 січня 2022 роки або до досягнення аеропортом пасажиропотоку в 20 млн пасажирів.

У 2017 році, який визнано базовим, цей показник склав близько 10,6 млн пасажирів.

київщина авіація бізнес мандри київ

Знак гривні
Знак гривні