Волкер: США готуються надати Україні Джавеліни, заминка лише технічна (ВІДЕО)

Сполучені Штати Америки почали підготовку до того, щоб передати Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Це підтвердив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер в інтерв’ю «Радіо Свобода», що його транскрибувало Громадське.

«Потрібен час, щоб усе підготувати: об’єкти, де все зберігатиметься, способи передачі. Ми працюємо разом над тим, як їх транспортувати і залучити до роботи Збройних сил», – сказав він.


Муженко вже розпорядився готуватися до експлуатації "Джавелінів"

«І я хочу наголосити, що це – оборонна техніка. Вона корисна тільки тоді, коли є танковий напад. Тоді його можна нейтралізувати. Тож це – саме захисне озброєння, не для нападу і не для застосування на лінії конфлікту. І я думаю, Україна багато в чому поділяє цю позицію», – додав Курт Волкер.

При цьому він зазначив: «Ми лише сподіваємось заповнити деякі «білі плями» в оборонних потужностях України, щоб завадити подальшому розпалюванню конфлікту – це найменше, чого б ми хотіли».

Раніше президент Порошенко заявив, що протитанкові системи Javelin Україні поставлять за рахунок США.

Нагадаємо, що у Держдепі США заявили про готовність надати Україні оборонне озброєння. У той же час американські ЗМІ заявили, що США стурбовані можливим потраплянням наданої Україні зброї до бойовиків.

донеччина зброя волкер сша луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні