Голову аудиторської служби золоті зливки Гаврилову відпустили під особисте зобов'язання (ВІДЕО)

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 25 березня для голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Її підозрюють у незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень і декларуванні недостовірної інформації.

Як відомо, Гаврилова переконана, що золоті зливки є в кожного:

При цьому суд відмовився обирати для Гаврилової заставу в сумі 1,8 млн гривень, на чому наполягала Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Водночас суд зобов'язав Гаврилову здати закордонні паспорти, частково задовольнивши клопотання САП.

23 січня детективи НАБУ повідомили Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні на суму близько 10 млн грн. Також, за даними Бюро, чиновниця задекларувала недостовірні дані.

За версією слідства, Гаврилова протягом 2015-2016 років отримала активів на 10 млн грн, у НАБУ не знайшли цьому законних підстав.

Сама Гаврилова вважає розслідування «помстою».

Гаврилова заявила, що підозра НАБУ проти неї є «особистою помстою» нібито через те, що працівники Держслужби аудиту склали акт перевірки, в якому йдеться про зловживання одного з керівників НАБУ.

Також, за її словами, інформація про те, що вона задекларувала недостовірні дані у своїй декларації, не відповідає дійсності.

«Наведена відносно мене НАБУ інформація є суто суб’єктивною думкою детективів, які обрахували мої статки та прорахували мої доходи і витрати за 20 років мого життя, покладаючись на власну думку», — сказала вона.

Вона звинуватила детективів НАБУ у тому, що вони стежили за нею, її колишнім чоловіком та собакою.

За матеріалами Громадського

суд маразм корупція гаврилова

Знак гривні
Знак гривні