Саакашвілі, який так хотів змість ГПУ в СБУ - не прийшов і туди

Лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі відмовився заходити в приміщення Служби безпеки на допит, який було заплановано у вівторок, 26 грудня, на 11:00. Про це під будівлею заявив його адвокат Руслан Чорнолуцький, - передає Новинарня


Саакашвілі хотів замість ГПУ в СБУ - отримав повістку в СБУ

Таке рішення захист політика аргументував тим, що на порядку зазначено проведення двох слідчих дій – допиту й експертизи (взяття зразків голосу), а це, за словами адвокатів, є порушенням законодавства.

У зв’язку з цим захист передав до СБУ клопотання про перенесення слідчих дій.

Саакашвілі обіцяє з’явитися на них, коли вони будуть проходити окремо одна від одної.

“Клопотання нами зареєстровано в канцелярії, а також особисто прийняв старший слідчий Кобрін Володимир Михайлович для розгляду. Ще раз хочу зазначити, що сьогодні ми не маємо наміру йти на слідчі дії. Просимо перенести і сподіваємося, що наше клопотання буде задоволено”, – зазначив Чорнолуцький в ефірі каналу “112”.

Також Саакашвілі повідомив, що сьогодні не відбудеться засідання в Адміністративному суді за його позовом щодо його громадянства, тому що він планував сьогодні надавати свідчення саме в СБУ.


Посол Канади про Саакашвілі: "у нас люди не обирають, з яким органом говорять"

Зазначимо, раніше політик був викликаний на допит у Генпрокуратуру, однак від допиту відмовлявся, наголосивши на тому, що його справа розслідується СБУ, а не ГПУ.

протест порошенко саакашвілі сбу Курченко прокуратура

Знак гривні
Знак гривні