Саакашвілі хотів замість ГПУ в СБУ - отримав повістку в СБУ

В Апеляційному суді Києва перед засіданням екс-очільнику Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі вручили повістку на допит до СБУ.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

«Щойно в присутності камер мені вручили повістку на допит. Тут написано, що він відбудеться 26 грудня об 11 годині ранку», — сказав Саакашвілі.

За словами адвоката Павла Богомазова, Саакашвілі збирається прийти на допит.

Також він взяв з рук слідчого документ і підписав його.


Посол Канади про Саакашвілі: "у нас люди не обирають, з яким органом говорити"

Розгляд апеляції перенесений на 3 січня.

Судді пояснили це тим, що до суду досі не надійшли матеріали справи.

8 грудня позбавленого громадянства Міхеіла Саакашвілі затримали у Києві. 11 грудня Печерський суд Києва відмовив у клопотанні прокурорів взяти під домашній арешт Міхеіла Саакашвілі та відпустив його на час слідства. Прокуратура оскаржила відмову суду.

17 грудня у центрі Києва представники партії Саакашвілі та інші протестувальники вийшли на «Марш за імпічмент». Від Майдану вони рушили до Жовтневого палацу, аби, за словами Саакашвілі, «організувати там штаб». Біля Жовтневого Палацу сталися сутички протестувальників з правоохоронцями, розпилили сльозогінний газ та підірвали у натовпі шумові гранати. Посли Канади та Британії засудили дії протестувальників під Жовтневим палацом. Посольство США також засудило заворушення.

19 грудня прес-служба Порошенка опублікувала особисту записку Саакашвілі, надіслану президентові. Саакашвілі обурився і записав відеозвернення до Порошенка після публікації особистого листа.

протест порошенко саакашвілі сбу Курченко прокуратура

Знак гривні
Знак гривні