Мінфін вимагає відставки Луценка через потурання ГПУ Коломойському

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокура України Юрія Луценка.

За словами міністра, арешт активів Ігоря Коломойського Високим судом Лондона відбувся «не завдяки зусиллям Генеральної прокуратури, а всупереч усім зусиллям завадити цьому процесу», - цитує Громадське.


Поки ГПУ "вписується" за Коломойського - британський суд заарештував його активи по всьому світу

Данилюк нагадав, що міністерство фінансів і діюче керівництво «ПриватБанку» ініціювали 5 кримінальних проваджень проти колишніх власників і керівників банку, проте жодне з них не передали до суду. Провадження відкриті за звинуваченнями в доведенні до банкрутства й незаконному виведенні коштів.

По деяким із цих справ, за словами Данилюка, слідчі дії взагалі не ведуться. Натомість, ГПУ відкрила провадження проти діючого керівництва «ПриватБанку», Мінфіну й НБУ.

«У контексті цього, «випадкова» зустріч в Амстердамі Юрія Луценка з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань. Окрім цього, генпрокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи й неспроможністю довести до суду важливі для країни справи. Таким чином він дискредитує перед українським народом і міжнародними партнерами президента й парламент, які довірили йому таку важливу функцію та владу в цілому. І тому має піти у відставку», — заявив Данилюк.


ОНОВЛЕНО: позиція Луценка тут

Нагадаємо, 20 грудня Високий суд Лондона вирішив арештувати активи Коломойського і Боголюбова в усьому світі. 18 грудня стало відомо, що генпрокурор Луценко зустрічався з Коломойським в Амстердамі.

21 листопада прокуратура ініціювала податкову перевірку міністра Данилюка. Його адвокат заявив, що це відбулося всупереч закону.

британія приват банки луценко коломойський суд прокуратура абзац

Знак гривні
Знак гривні