Депортація грузинів: Надирадзе звинувачують у зливі інформації ворогу

Депортованого грузинського добровольця Вано Надирадзе вигнали з "Грузинського легіону" ще до того, як підрозділ увійшов до складу ЗСУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив командир "Грузинського легіону" ЗСУ Мамука Мамулашвілі.

"Щодо непорядності Вано Надирадзе я говорив давно і неодноразово про це писав на своїй сторінці в Фейсбуці. Ті, хто давно й уважно стежить за нею, повинні це пам'ятати. Так, ця людина була солдатом "Грузинського легіону". Це було тоді, коли ми були звичайним добровольчим формуванням і не входили до складу ЗСУ. Тоді він зливав противникам інформацію про чисельність підрозділу, особисті дані, озброєння. Як тільки ми це зрозуміли, ми вигнали його з підрозділу. Якщо когось цікавлять деталі, то я готовий зустрітися і детально розповісти про це", - написав він.

При цьому він додав, що йдеться тільки про Вано Надирадзе, і це ніяк не стосується інших депортованих: "Я говорив і говорю конкретно про цю особу".

Нагадаємо, в СБУ заявляли, що на в Грузію з України депортували вісьмох грузинів.

Четверо з них, за даними Дерев'янка, - Надирадзе, який воював у зоні АТО, оператор Тамаз Шавшішвілі, інструктор Нацгвардії Мамука Абашидзе і колишній охоронець екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Зураб Цинцадзе.

Останній, кого депортували, журналіст Тамаз Шавшишвілі, говорить про побиття та інші тортури, яких він зазнав дорогою до Грузії. У силових структурах України ці звинувачення відкидають, представники ж влади Грузії висловлюються щодо депортації низки своїх громадян з України досить стримано.

Міхеїл Саакашвілі говорить про цілеспрямований тиск на його однодумців.

В СБУ заявляють, що рішення прийняте ними на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України.

"Самопоміч" слідом за своїм соратником Саакашвілі говорить про "політизованість".

За матеріалами Цензора, Радіо Свобода та ФБ

скандал саакашвілі україна сбу грузія

Знак гривні
Знак гривні