Russia Today зареєструють у США як іноземного агента впливу

Пропагандистський телеканал Russia Today до понеділка, 13 листопада, мають зареєструвати в США у якості іноземного агента.

Про це повідомляє саме Russia Today з посиланням на рішення Міністерства юстиції США, - передає Громадське телебачення.

Головна редакторка телеканалу Маргарита Симоньян заявила, що Russia Today виконає це доручення.

Водночас, вона назвала «людожерським» дедлайн реєстрації.

Реєстрація в якості іноземного агента не означає припинення мовлення RT в США. Змінюється схема подачі фінансових звітів філії, а виготовлені програми повинні бути марковані як пропаганда іноземного уряду, зазначає Yahoo News.

Росія, у свою чергу, готує відповідь на рішення Вашингтону: у найближчі дні російський закон про іноземних агентів розширять, додавши в нього пункт про засоби масової інформації.

Глава комісії з розробки нового законопроекту, віце-спікер Петро Толстой заявив, що на соцмережі не поширюватиметься положення про статус іноземного агента, передає «Дождь».

«Обмеження стосуються контенту, а не каналу поширення», — додав він.

У Росії закон про іноземних агентів діє з 2012 року. Згідно з ним, у Мін'юсті повинні вставати на облік усі некомерційні організації, які одночасно фінансуються з-за кордону і займаються політичною діяльністю. Після реєстрації такі організації повинні надавати регулярну звітність.

Раніше Twitter заборонив російським каналам Russia Today і Sputnik розміщувати рекламу. Також Twitter заблокував один з акаунтів Russia Today, який діяв під іменем посольства Британії.

сша кремль росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні