Нідерланди долучили до розслідування катастрофи МН-17 ракету від ЗРК Бук

Нідерландські військовослужбовці доставили з Грузії ракету зенітно-ракетного комплексу "Бук" з метою подальшого розслідування катастрофи рейсу MH17 над Донбасом.

Про це повідомляє Цензор із посиланням на голландське видання RTL Nieuws.

"Співробітники Служби військової розвідки і Служби безпеки Нідерландів вилетіли до Грузії військовим транспортником "Геркулес" наприкінці лютого цього року", - йдеться у повідомленні.

Наступного дня після передачі грузинською владою боєприпасу його доправили на голландську військову авіабазу Гільце-Рієн.

Нідерланди разом із чотирма іншими країнами готують кримінальну справу у Об'єднаній слідчій групі (JIT). Слідчі вже накопичили певну інформацію з випробовувань різних версій ракети в інших країнах-операторах ЗРК "Бук" - Фінляндії та Україні.

Представник прокуратури Нідерландів підтвердив факт передачі ракети. За його словами, Амстердам звернувся до Грузії із проханням про допомогу, оскільки Нідерландський криміналістичний інститут радив зібрати якомога більше інформації.

"З цієї причини JIT контактувала з різними країнами, серед яких Фінляндія, Україна та Грузія. Згідно з резолюцією ООН №2166, Грузія надала затребувану правову допомогу, і на початку 2017-го ракета "Бук" стала доступною для кримінального розслідування", - сказав він.

єс mh17 росія авіація окупація суд грузія

Знак гривні
Знак гривні