Теракт у Лас-Вегасі - найкривавіша стрілянина в історії США. Особу нападника встановлено

Поліція встановила особу стрільця, який убив у Лас-Вегасі понад 50 осіб і ще понад 200 поранив. І тим самим скоїв найкривавіший теракт у США, пов’язаний з масовою стріляниною. Нападником виявився 64-річний Стівен Паддок з Мескіте, штат Невада. Мотиви його вчинку невідомі.

Нагадаємо, Паддок відкрив вогонь з автоматичної зброї по людях, що прийшли на щорічний фестиваль кантрі-музики Harvest у Лас-Вегасі. Він стріляв із 32 поверху готелю Mandalay Bay, розташованого на знаменитій вулиці Стріп у Лас-Вегасі. Імовірно, перед тим він зняв у ньому номер. Поліція виявила і ліквідувала злочинця. Повідомляють, що в інциденті загинули також два офіцери поліції, які були не при виконанні службових обов’язків. Ще кілька зазнали поранень.

Наразі триває розшук жінки, яка могла бути співучасницею злочину. Її бачили в машині Падока перед початком стрілянини. Поліція встановила, що жінку звати Мерілу Денлі, вона азіатка і мешкала разом із Паддоком.

Кількість жертв наразі встановлена попередньо. Однак загиблих вже більше, ніж у минулорічній стрілянині в нічному клубі в Орландо, де були вбиті 49 осіб. А це був найкривавіший теракт у США, пов'язаний з масовою стріляниною.

сша тероризм

Знак гривні
Знак гривні