Російські акаунти в Твіттері блокують через втручання у вибори в США

Компанія Twitter заблокувала 201 акаунт у зв'язку з розслідуванням втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

Про це повідомляється у звіті компанії, передає Громадське.

«З приблизно 450 облікових записів, якими Facebook нещодавно поділився в рамках своєї перевірки, ми прийшли до висновку, що 22 з них пов'язані з акаунтами в Twitter. Всі ці ідентифіковані облікові записи були вже припинені або ми їх негайно заблокували за порушення наших правил, в основному за порушення заборон на спам», — ідеться у повідомленні.

Разом з цими акаунтами, виявлено ще 179 пов'язаних або з'єднаних акаунтів. За інформацією компанії, жоден з цих облікових записів не був зареєстрований в Twitter як рекламний.

«Ми продовжуємо розслідування цього питання і будемо вживати заходів щодо тих, хто порушує наші умови обслуговування», — йдеться в заяві.

Також повідомляється, що кремлівський телеканал RT, що мовить на шести мовах по всьому світу, витратив у 2016 році на платне просування своїх твітів $ 274 100.

Просувалися твітти, які були опубліковані на трьох основних акаунтах, які працюють на американську аудиторію: @RT_com, @RT_America і @ActualidadRT. Усього за ці гроші просувалися 1823 твіти.

У Twitter відзначили, що компанія веде діалог з комітетами з розвідки обох палат конгресу США, які розслідують приписуване Росії втручання у вибори.

«Сьогодні віце-президент з питань публічної політики Twitter Колін Кроуелл зустрівся з представниками комітетів з розвідки палати представників і Сенату для обговорення цих питань. Це поступальний процес, і ми будемо продовжувати співпрацювати зі слідчими», — пояснили в компанії.

Раніше повідомлялося, що соціальну мережу Twitter можуть зобов'язати проаналізувати діяльність акаунтів громадян Росії у період президентських виборів у США.

18 вересня компанія Facebook надала спецпрокурору США дані акаунтів щодо реклами з РФ.

кібербезпека сша росія

Знак гривні
Знак гривні