Саакашвілі вже під АП пікетує Порошенка (ВІДЕО)

Колишній очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі прибув під Адміністрацію президента, де провів зустріч зі своїми прихильниками стосовно позбавлення його громадянства України.

Про це повідомляють кореспонденти Громадського телебачення з місця подій.

Саакашвілі заявив, що оскаржить позбавлення Порошенком його українського громадянства і щодо цього звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

«У мене немає особистого конфлікту з Порошенком», — наголосив він.

На місці були присутні його однопартійці та представники ЗМІ.

«Я вимагаю від адміністрації президента і всіх служб, відповідальних перед ним, надати мені і моїм адвокатам підготовлену копію затвердженого подання про втрату мною громадянства України, копію протоколу засідання суду з питань громадянства, на якому розглядалося питання позбавлення мене громадянства, всі супровідні листи», — заявив Саакашвілі.

«Якщо вони не дадуть мені цей папір (затверджене позбавлення громадянства - ред.), я буду звертатись у ЄСПЛ, але це довга процедура», — сказав Саакашвілі.

Він через своїх адвокатів передав президентові свої вимоги: Саакашвілі вимагає видати йому загалом 4 документи.

26 липня президент Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства. Формальним приводом для цього стало те, що Саакашвілі нібито приховав інформацію про кримінальне переслідування в Грузії.

10 вересня Саакашвілі перетнув український кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши шеренги правоохоронців.

У МВС заявили, що 11 поліцейських та 5 прикордонників постраждали у момент перетину кордону Саакашвілі. Пізніше стало відомо, що поліція затримала 5 людей через сутички у «Шегинях».

Президент Петро Порошенко заявив, що політик порушив закон.

саакашвілі конфлікт київ порошенко

Знак гривні
Знак гривні