Історія загиблого в ДТП Карагяура. Його пресували під час Майдану, ті прокурор і слідчий досі працюють

Володимир Карагяур був затриманий 19 січня 2014 року на автозаправці.
Йому шили справу за щойно ухваленими диктаторськими законами 16 січня. За статтею 294 ч.2, що на той момент загрожувала 15 роками позбавлення волі.

текст: Ольга Худецька

Володимир, коли його затримали, купував паливо для генератора, який забезпечував пряму трансляцію. Але слідчі Дніпровського РУВС стверджували, що для протестувальників.

З доказів - свідчення співробітників МВС. Все.

22 січня, в день перших вбивств на Грушевського, суддя відправив його до СІЗО.

І хоч затримали його на автозаправці, що є і в матеріалах його справи, слідчий і прокурор "на голубом глазу" вказували у клопотанні про арешт, що затримали його під час "опору представникам міліції" на Грушевського з використанням зброї. (Ухвала з зазначенням обставин затримання від слідчого і прокурора тут.

На все "простирадло" ухвали позиція захисту - одним рядком - "заперечували". Все інше - копіпаста підозри слідчого).

Суддя, який відправив його до СІЗО, Марцинкевич В.А. - у 2016 році звільнений. Зараз судиться за відновлення на посаді. Наступне засідання - 25 вересня. Вищий адміністративний суд. Київ, Московська 8, корпус 5. Судді Калашнікова, Мороз В, Мороз Л, Смокович, Стрелець. 14:00.

Прокурор Пономаренко, що підтримував клопотання про СІЗО у суді - працює в Дніпровській прокуратурі по сьогодні (я туди щойно телефонувала і мені це підтвердили).

Слідчий Кожаненко Д.В., який клопотав про утримання у СІЗО Кярагаура після Майдану отримав підвищення і став старшим слідчим.

Під час атестації рекомендований до звільнення. Крім усього іншого, Кожаненко набрав менше мінімального балу з Тесту на загальні навички - лише 24 з 60). Був звільнений. Подав до суду. Відсудив відновлення на роботі і 65 тисяч компенсації з бюджету.

Прокуратура зараз перевіряє законність затримання, відкриття провадження та запроторення за грати Карагяура у січні 2014. Я питала.

Моралі не буде.

На суди по Майдану ходіть.

Не всі потерпілі живі і можуть це робити.

прокуратура карагяур суд рівненщина майдан ДТП

Знак гривні
Знак гривні