Син головного раввина, завдяки навичкам з ізраїльської армії, надав першу допомогу збитому Шуфричем-сином пішоходу (ФОТО)

Пішоходу, якого у ніч на неділю, 27 серпня, збив син нардепа Нестора Шуфрича, першу медичну допомогу надав Мендель Асман - син головного рабина хасидів України Моше-Реувена Асмана, який вибіг з синагоги.

Щоб допомогти чоловікові до приїзду карети «швидкої» Мендель використав спеціальний ізраїльський медичний рюкзак першої допомоги, який був у синагозі.

Синові равина стали в нагоді навички, отримані за час служби в ізраїльській армії

Потім стало відомо, що у чоловіка медики виявили перелом ноги, вивих плеча, а також травми голови - і допомога сина равина допомогла стабілізувати стан потерпілого.

Мендель Асман брав участь у бойових діях під час операції «Незламна скеля» влітку 2014 року проти ХАМАСу в секторі Гази, за що отримав відзнаку від командування ЦАХАЛу. Його фото з бойовими друзями стало постером на бігбордах в Ізраїлі:

Коли почалася антитерористична операція на Донбасі, Мендель Асман повісив у себе в кімнаті на військовій базі напис українською та івриті «Разом і до кiнця» з тризубом і зіркою Давида.

***

Син народного депутата від Опозиційного блоку Нестора Шуфрича на Bentley збив в центрі Києва 31-річного чоловіка.

У суботу ввечері, 26 серпня, син народного депутата Нестора Шуфрича безпосередньо на пішохідному переході скоїв наїзд на перехожого. Про це повідомила прес-служба самого депутата на сторінці в Facebook.

У повідомленні зазначили, що ДТП скоєна автомобілем Bentley, який синові депутата не належав, а був наданий автосалоном для зйомок кліпу його товариша, реп-виконавця, відомого під сценічним ім'ям Pabl.A на парковці клубу FreeДом.

«Обставини ДТП наразі встановлюються. За попередньою інформацією, на вулиці Шота Руставелі безпосередньо на пішохідному переході або поблизу нього з можливим перевищенням швидкості Нестором-молодшим було скоєно наїзд на пішохода, 31-річного чоловіка, внаслідок чого той отримав перелом ноги, вивих плеча, а також травми голови, ступінь яких встановлюється», - йдеться в повідомленні прес-служби нардепа.

Нестор Шуфрич-молодший не залишав місце події, відразу вступив в контакт з поліцією і почав давати свідчення. Стверджується також, що він добровільно у супроводі адвоката і брата Олександра пройшов наркологічну експертизу, яка показала повну відсутність алкоголю, що було зафіксовано відеозйомкою.

Між тим, сам нардеп запевнив, що розпорядився надати максимальну допомогу потерпілому, у тому числі медичну, а в разі тимчасової втрати працездатності або інших негативних наслідків того, що сталося забезпечити компенсацію. При цьому Нестор Шуфрич заявив, що його син буде максимально сприяти слідству, до його завершення не залишить територію України і буде перебувати в Києві і області, а також добровільно здасть всі документи, що дозволяють виїзд за кордон.

У той же час, за повідомленнями очевидців, після ДТП на місце прибув невідомий, який представився співробітником поліції, але не пред'явив документи.

«Щойно збили людину на перетині Шота Руставелі і Рогнідинської прямо на пішоході (біля «Євразії»). Після розробок приїхав дивний тип, який представився слідчою групою але документи не пред'явив. Від питань утік. Чувака усадили в поліцейську машину і на питання знову не відповідають», - написав він.

За словами іншого свідка, невідомий намагався перешкоджати фото- та відеозйомці, але після того, як свідки передали свідчення поліції, поїхав.

За матеріалами Захід.нет

шуфрич київ ДТП

Знак гривні
Знак гривні