Український байдарочник став чемпіоном світу, а велосипедистка виграє чемпіонат за чемпіонатом

Український байдарочник Олег Кухарик став переможцем Чемпіонату світу серед молоді та юніорів і приніс збірній України першу «золоту» нагороду.

Кухарик фінішував першим на дистанції 500 м, випередивши свого головного конкурента в цьому сезоні, бельгійця Артура Петерса на півкорпуса, - пише Громадське.

Тим часом велосипедистка Яна Беломоіна, про яку ми не раз писали, виграла черговий чепіонат: тепер вона стала чемпіонкою Європи з маунтенбайку в олімпійській дисципліні крос-кантрі на змаганнях, що відбувались в Італії.

Українку запросили першою на старт, адже саме вона очолює рейтинг UCI в крос-кантрі, передає XSport. Вона вже на першому колі вийшла у лідери та нарощувала перевагу.

На фініші Беломоіна мала великий запас дистанції порівняно із суперницями.

Перед фінальними метрами спортсменці вручили український прапор, однак він заплутався в колесах. Тож Беломоіна взяла байк в руки і саме так завершила змагання першою з часом 1:24:36.

23-річна швейцарка Лінда Індерганд, яка завоювала срібло, відстала від українки на 3 хвилини 25 секунд. Бронзу завоювала норвежка Гун-Рита Дахле, яка програла Яні 4:08.

беломоіна краса україна спорт

Знак гривні
Знак гривні