В Україні у 2018 нарешті з'явиться науковий музей - на Либідській (КАРТА)

Міністерство освіти та науки уклало договір із інвестором на будівництво першого в Україні Музею науки. Планується, що комплекс відкриють восени 2018 року.

Про це пише Громадське з посиланням на МОН.

До проект долучать польських експертів, які створювали Центр науки «Копернік» у Варшаві:

центр Копернік

В Україні буде створено перший Музей науки – його розташують у Києві, у приміщенні за адресою вул. Антоновича, 180

Ідеться про знамениту "будівлю з НЛО" (Google Street View)

Проект реалізується в межах державно-приватного партнерства: інвестор має виконати ремонт та реконструкцію приміщень і створити унікальний освітній простір, частиною якого буде Музей»,— йдеться у повідомленні МОН.

Договір підписано між Фондом держмайна та компанією «Альдо», поручителем угоди виступила відома девелоперська компанія «Центр комерційних площ». Орієнтовна вартість проекту – 150 млн гривень. Його реалізація розрахована на 1 рік. Проектні роботи планують розпочати вже у серпні, а будівельні роботи – у жовтні цього року.

Базою для нового освітнього простору стане учнівська науково-дослідницька лабораторія та інші напрацювання в цій сфері Малої академії наук.

МАН також стане упорядником Музею, а фахівці академії братимуть безпосередню участь у його створенні. До цього процесу долучать й польських експертів, які свого часу робили Центр науки «Копернік» у Варшаві.

Наразі будівля, яку реконструюватимуть, знаходиться в управлінні Міністерства освіти і науки України і має 5000 м2 вільних площ.

Планується, що освітній простір буде багатофункціональним і матиме кілька десятків різних зон.

«Це – експозиції (хімія, фізика, космос, підводний світ, роботи та ін.), майданчики для майстер-класів та відеодемонстрацій, науковий театр, зона невагомості, лабіринт, відкрита бібліотека тощо.», — додали в міністерстві.

наука освіта київ

Знак гривні
Знак гривні