Україна продовжує експортувати в Росію поганих ментів: тепер Фучеджи, який уславився під час трагедії в Одесі

Колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси, фігурант справи 2 травня, Дмитро Фучеджи отримав громадянство Російської Федерації.


Колишній головний беркутівець, який розганяв Євромайдан, теж "експортований" і тепер розганяє протести в Москві

Фучеджи допомагав провокаторам 2 травня 2014 в Одесі

Так на запит України про допомогу в екстрадиції та затриманні Фучеджи генеральна прокуратура РФ відповіла, що не може цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії, - передає Громадське.

«Постає питання, чому особа, на яку були покладені функції охорони громадського порядку під час масових заходів бездіяла. І бездіяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, котрі підтримували Росію, і фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросйськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала пізніше громадянство РФ – це ми і намагаємось з'ясувати», – сказали слідчі прокуратури, котрі розслідують саме дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Нагадаємо, колишній заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області, начальник міліції громадської безпеки був відсторонений від роботи через підозру у бездіяльності під час сутичок 2 травня 2014 року в Одесі. В травні 2014 року він був оголошений в розшук. Повідомлялось, що Фучеджи може перебувати в Придністров'ї.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. У центрі міста загинули кілька людей.

Після цього проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове поле, до табору проросійських мітингувальників.

Згодом у Будинку профспілок на Куликовому полі почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Постраждали понад 200 людей, 48 – загинули.

одеса фучеджи україна росія трагедія мвс

Знак гривні
Знак гривні