ФСБшникам, які заблукали на Херсонщині, дали аж по 15 діб. Ймовірно готують на обмін

Сьогодні в Єдиному державному реєстрі судових рішень України з'явилися записи про постанови суду стосовно затриманих 30 червня співробітниках ФСБ Росії.


На Херсонщині впіймали двох російських військовослужбовців. Кажуть, "заблукали" (ФОТО)

Обом дали по 15 діб адмінарешту.

Також вони сплатять по 320 грн навіть не штрафу, а судових зборів.

ОНОВЛЕНО 16:51
Затриманих у Херсонській області російських прикордонників не відпустять на свободу через 15 діб, а обміняють на утримуваних українських військовослужбовців, тому що це єдиний механізм повернення громадян України додому, - про це заявила народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

далі текст оригінальної новини:

Про це свідчать постанови № 657/1368/17 та № 657/1369/17.

Всі речі буде повернуто підсудним ФСБшникам.

У протоколі українського суду ви не знайдете свідчень про те, що співробітники ФСБ «відпрацьовували роль порушників в ході навчань в Криму» (це їхня офіційна версія - але ж і в Криму вони, за українськими законами, незаконня.

Є лише розпливчата фраза: «переплутали орієнтири і опинилися в Україні».


Детально на Інформнапалмі

Водночас, згодом СБУ повідомила:

Служба безпеки України почала досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо затриманих на Херсонщині російських прикордонників за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу, - передає Громадське телебачення.

«Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ — заступник начальника резервної застави в / ч 9930 Аскар Кулуб і начальник кінологічної групи в / ч 9930 Володимир Кузнєцов в період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України», — зазначили в СБУ.

Наразі затримані російські прикордонники знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, слідство триває.

«Найближчим часом слідчі СБУ оголосять співробітникам ФСБ про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, і будуть ініціювати перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — йдеться в повідомленні.

маразм крим херсонщина росія окупація суд анексія фсб

Знак гривні
Знак гривні