Україна вже стягнула з Газпрому перші штрафи

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив про стягнення перших сум з російського «Газпрому» по штрафах, накладених Антимонопольним комітетом.

«Уже стягнуті перші суми з «Газпрому». Дуже скоро ми покажемо цей результат в цифрах», — сказав Петренко.

Міністр додав, що ці цифри будуть «приємними», - цитує Громадське.

«Ми напрацювали механізм стягнення коштів та іншого майна з цієї компанії, в тому числі через механізми правової допомоги і співпраці з іншими країнами», — розповів глава відомства.

Він повідомив, що «вже зараз заарештовано певне майно «Газпрому», яке знаходиться на території України — про це повідомив і сам «Газпром».

«На цьому ми не будемо зупинятися. Звичайно, активів на 172 млрд грн на території України, які б належали «Газпрому», очевидно немає, і ми будемо рухатися в інші країни, де є відповідні активи і грошові кошти і ставити питання про виконання українських рішень і в майбутньому — міжнародних рішень про стягнення з «Газпрому» заборгованості», — підкреслив міністр юстиції.

Як повідомлялось раніше, у «Нафтогазі» розраховували, що саме 31 травня відбудеться винесення рішення в Стокгольмському арбітражі у справі проти «Газпрому».

31 травня стало відомо, що Мін'юст України арештував акції «Газпрому» у рамках антимонопольної справи.

«Нафтогаз» судиться з «Газпромом» щодо 2 великих питань — ціни на російський природний газ та транзиту газу.

З обох питань «Газпром» подавав зустрічні позови до України. Сукупна сума позовних вимог НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» становить понад $42,5 млрд, зустрічних вимог «Газпрому» – $47,1 млрд.

Рішення, винесене 31 травня, стосується справи щодо поставок російського газу в Україну.

газ україна росія

Знак гривні
Знак гривні