Україна тролить Росію за привласнення київської княжни Анни Ярославни (ФОТО)

Після недавньої заяви президента РФ Володимира Путіна щодо королеви Франції Анни Ярославни між Україною і Росією розгорівся неабиякий "батл" у Twitter.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на CNN.

"Світ став свідком ще одного новаторського використання GIF-дипломатії у вівторок, після того як офіційний Twitter-акаунт України познущався з офіційного акаунту Росії", - йдеться в публікації.

"Коли Росія говорить, що Анна Київська поклала початок російсько-французьким відносинам, дозвольте нам нагадати послідовність подій", - йдеться в повідомленні України з прикріпленим зображенням глухого лісу, який був на території Москви в 1051 році, коли Анна Ярославна стала дружиною французького короля.

У відповідь на це російський акаунт розмістив зображення побудованого приблизно в той же час собору святої Софії у Великому Новгороді, який є одним з найстаріших міст на території сучасної Росії.

"Ми пишаємося нашою спільною історією. Росія, Україна і Білорусь поділяють одну історичну спадщину, яка повинна об'єднувати наші народи, а не розділяти нас", - йдеться в повідомленні.

Україна відповіла мемом із мультсеріалу "Сімпсони", де персонаж перевертає табличку з написом "Росія", а на зворотному боці з'являється напис "Радянський Союз".

"Так ви не змінюєтеся?", - пише Україна, мабуть, маючи на увазі бажання Росії зробити акцент на спільне минуле трьох країн колишнього СРСР.


Далі до обміну люб'язностями підключився акаунт МЗС Росії.

"Україно, не заздри. У 1051 Київ був столицею єдиної Русі, яка включала території сучасних Білорусі, України та Росії", - пишуть у Лаврова.

Україна ж у відповідь розмістила GIF-малюнок із героєм серіалу ВВС "Шерлоком" і супроводила його таким текстом: "Київська Русь також простягалася на сучасні території Естонії, Литви і Латвії, Польщі, Чехії та Румунії. Тож облишмо дурниці про триєдину націю і, будь ласка, дотримуйтесь міжнародного права".

Раніше, під час візиту до Франції, президент РФ Путін заявив про Анну Ярославну: "Дочка нашого князя Ярослава Мудрого була росіянкою".

Нагадаємо, в 1051 році Анна Ярославна, дочка князя Ярослава Мудрого і шведської принцеси Інгігерди, в Реймсі вийшла заміж за короля Франції Генріха I і стала королевою Франції.

маразм україна росія гумор історія

Знак гривні
Знак гривні