Сутички в Запоріжжі й Харкові, провокації в Києві. Як минає 9 травня (ФОТО, ВІДЕО)

У столиці затримано вже двох осіб, які намагалися розгорнути плакат із зображенням георгіївських стрічок.

У Києві водночас рушає хода "ветеранів", яку планує блокувати ОУН. Силовики розділяють одних і інших.

З вікон штабу ОУН на Мазепи 6 у бік правоохоронців уже летіли фаєри.

Сутичка в Харкові

У Харкові під час покладання квітів до Меморіалу Слави сталася сутичка між учасниками акції «Безсмертний полк» і патріотично налаштованими активістами.

Близько 8:45 до Меморіалу прийшли близько 50 учасників акції «Безсмертний полк». Вони витягли портрети учасників Другої світової війни, на яких був зроблений напис «Бессмертный полк»; на деяких портретах були зображені георгіївські стрічки.

Патріотично налаштовані активісти попросили прибрати портрети з георгіївськими стрічками, щоб уникнути провокацій, але учасники акції «Безсмертний полк» не послухали їх, внаслідок чого сталася сутичка, яку змогли розборонити тільки працівники поліції.

Правоохоронці після цього попросили учасників акції «Безсмертний полк» не йти в загальній колоні, щоби не провокувати конфлікти. Незважаючи на це, вони вишукалися в колону та вирушили на покладання квітів. Ідучи в колоні, учасники акції «Безсмертний полк» скандували «Фашизм не пройдет», «Спасибо деду за Победу», «Победа будет за нами».

Сутичка в Запоріжжі

У Запоріжжі під будівлею мерії сталися зіткнення між представниками акції “Полк перемоги”, що за оформленням дублює російську акцію “Безсмертний полк”, і проукраїнськими активістами, серед яких чимало ветеранів АТО.

Прихильники “Безсмертного полку” вийшли на свій мітинг з радянською символікою і георгіївськими стрічками. Проукраїнські активісти спробували протистояти ході, у деяких із її учасників відібрали прапори. Дійшло до невеликих фізичних зіткнень.

За різними матеріалами Громадського, Новинарні, Главного, Української правди

запоріжжя харків київ конфлікт історія

Знак гривні
Знак гривні