Світ знову заговорив про ядерну зброю: ескалація між КНДР та США

Пентагон офіційно розпочав процедуру оцінки ядерного потенціалу США. Звіт про стан ядерних сил країни буде представлений президенту Дональду Трампу до кінця року.

Трамп розпорядився про проведення ревізії ядерного арсеналу країни на початку січня. У його указі йшлося, що це необхідно для того, щоб у США було «сучасна, сильна, гнучка, стійка, готова і пристосована до стримування загроз XXI століття» зброя.

Раніше керівник Стратегічного командування Джон Хайт заявив на слуханнях у Сенаті, що під час цієї процедури будуть оцінені загрози з боку Росії, Китаю, Північної Кореї та Ірану, а також розроблені плани з модернізації «ядерної тріади» США — стратегічної авіації, міжконтинентальних балістичних ракет і атомних підводних ракетоносців.

парад у Пхеньяні 15 квітня

Тим часом Північна Корея, незважаючи на міжнародний осуд і зростаючу військову напругу у відносин із США, заявила, що буде продовжувати випробування ракет і робитиме це щотижня.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Хан Сонг Рел у Пхеньяні.

Постійний представник Північної Кореї в ООН Кім Ін Рен заявив, що політика Сполучених Штатів веде до зростання загрози виникнення ядерної війни.

Парад 15 квітня в Пхеньяні

Військовий парад 2017 року в Північній Кореї демонстрував ядерну зброю на площах міста Пхеньян:

Pukkuksong-2

Pukkuksong-1

невизначені ракети

Текст за різними матеріалами Громадського, фото The Diplomat

корея сша зброя

Знак гривні
Знак гривні