У Чехії через суд ліквідували посольство ДНР

Обласний суд у місті Острава ухвалив рішення про початок процедури ліквідації “Представницького центру ДНР” на території Чехії, який очолює громадянка Чеської Республіки Нела Ліскова.

“Голові організації було направлено рішення ініціювати процедуру”, – сказав представник суду в Остраві.

Інформацію про рішення суду підтвердила і сама Ліскова. “В даний час я отримала документ про порушення провадження у справі про ліквідацію посольства Донецької народної республіки”, – написала вона на одному із проросійських сайтів.

З ініціативою про закриття “консульства ДНР” у вересні минулого року виступив глава МЗС Любомир Заоралек, але суд в лютому попросив доповнити скаргу і роз’яснити деякі твердження.

“Міністр закордонних справ заявив, що створення цього об’єднання суперечить нормам міжнародного права, які згадуються в Конституції Чеської Республіки, зокрема зобов’язання поважати територіальну цілісність інших країн”, – пояснив представник чеського МЗС.

У відомстві зазначили, що Ліскова несанкціоновано використовувала титул “почесний консул”, який процедурно знаходиться у віданні МЗС, таким чином обходячи закон щодо Віденської конвенції про консульські відносини.

Фейкове “представництво ДНР в Чехії” було відкрите в серпні 2016 року.

Нела Ліскова неодноразово перебувала в ОРДЛО та контактувала з бойовиками в порушення українського міграційного законодавства.

Новинарня

суд донеччина чехія

Знак гривні
Знак гривні