Росія знов розгортає крилаті ракети, повертаючи гонку озброєнь, яку згорнув іще Горбачов

Заступник голови Комітету керівників штабів Збройних сил США генерал Пол Сельва висловив впевненість у тому, що Росія розгорнула на своїй території крилаті ракети наземного базування, таким чином порушивши договір між РФ (як спадкоємицею СРСР) та США іще 1987 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Такий крок загрожує безпеці НАТО, підкреслив він. Заява генерала стала першим офіційним підтвердженням з боку американських військових, що такий крок Москви, про що в лютому повідомила газета The New York Times, справді був.

«Сама система становить загрозу для більшості наших об'єктів в Європі, і ми вважаємо, що росіяни навмисно ввели її в дію, щоб створити загрозу для НАТО і об'єктів в зоні відповідальності альянсу», — заявив Сельва.

14 лютого газета The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації США, що Росія розмістила крилаті ракети, порушуючи угоду про ракети середньої і малої дальності.

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності підписали ще в 1987 році.

Згідно з документом, сторонам угоди (СРСР / Росії і США) забороняється виробництво, випробування і розгортання балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої (від 1000 до 5500 кілометрів) і малої (від 500 до 1000 кілометрів) дальності.

Громадське

сша агресія росія НАТО

Знак гривні
Знак гривні