ЄС і США привітали арешт Насірова. Той звикає до чотиримісної камери

Представництва Євросоюзу та США в Україні схвалили останні дії НАБУ й САП у справі голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це йдеться у заяві двох дипломатичних відомств, оприлюдненій на сторінці Представництва ЄС у “Фейсбуці”.

“Ми схвалюємо усе дієвіші зусилля Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури із реалізації наданих їм повноважень”, – зазначено у відозві.

“Ми вітаємо судові рішення, ухвалені вранці 7 березня, але відзначаємо, що події кількох останніх днів підтверджують потребу мати спеціалізований антикорупційний суд”, – наголосили дипломати ЄС і США.

У цьому контексті в заяві підкреслюється також важливість незалежного аудиту НАБУ.

Дипломатичні відомства зазначають, що досягнення успіху у боротьбі з корупцією критично важливе для України як у контексті виконання вимог Майдану, так і заради залучення прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки.

Посол ЄС Х’юг Мінгареллі черед “Твіттер” Представництва Євросоюзу також заявив: “Боротьба з корупцією – головний виклик, задля цього Україна потребує спеціалізованих антикорупційних судів”.

Посол ЄС також наголосив, що антикорупційні органи в Україні повинні діяти незалежно, адже від цього залежить майбутнє верховенства права.

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров утримується у чотиримісній камері Лук’янівського СІЗО.

“Роман Михайлович перебуває в Лук’янівському СІЗО на загальних умовах. Там чотиримісна камера, скажу відверто, це не найкомфортніше камера”, – розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов у вівторок, 7 березня, на брифінгу.

Новинарня

скандал протест онищенко цирк насіров суд корупція уряд

Знак гривні
Знак гривні