Насірова не заарештували, але він досі у заблокованому протестувальниками суді

Звільнений з-під варти через те, що "сплив час затримання", а його так і не посадили, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров залишається в заблокованому активістами приміщенні Солом’янського суду в Києві.

Наразі до будівлі суду сходяться люди, зараз їх близько 50, повідомляють кореспонденти Громадського.

Це підтвердив також голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

Цілу ніч під судом і в суді позмінно чергували депутати.

Нагадаємо, вчора о 23:52 сплинув час утримання Насірова, а рішення суд так і не прийняв.

Національне антикорупційне бюро звинувачує голову Державної фіскальної служби у завданні збитків державі на 2 млрд. гривень. Його відсторонено від посади на час слідства.

Квартира у Лондоні

2015-го заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук опублікував інформацію про те, що у Насірова є незадекларована нерухомість у Лондоні. Насіров спростував це, заявивши, що квартира йому не належить, він її лише орендує, Лікарчука звільнили. Пізніше Лікарчук поновився на посаді через суд, отримав компенсацію і звільнився сам.

Конфлікт із Марушевською

Очільниця Одеської митниці заявляла, що центральний апарат ДФС блокує ініціативи з реформування, натомість Насіров звинуватив у корупції її. Марушевська пізніше звільнилася, а у ДФС відзвітували, що після її звільнення надходження до бюджету від Одеської митниці зросли.

Невдоволення Мінфіну

Керівництво міністерства фінансів, якому власне і має підпорядковуватися ДФС, так і не знайшло з Насіровим спільної мови протягом усього часу його перебування на посаді. Зокрема, ДФС не бажала передавати до Мінфіну реєстри платників податків, не погоджувалась на плани щодо реформування і найголовніше — щодо ліквідації податкової міліції, основного силового інструменту податківців.

У Мінфіні неодноразово критикували керівника ДФС, у податковій відповідали: працюємо ефективно, перевиконуємо план зі збору коштів до бюджету.

У свою чергу, бізнес постійно називає тиск із боку податківців — загрозою номер один для своєї діяльності. У питаннях реформування фіскальної служби бізнес-асоціації в Україні пристали на бік Мінфіну.

За матеріалом Громадського

скандал протест онищенко цирк насіров суд корупція уряд

Знак гривні
Знак гривні