У Київраді підтримали визнання вуличних котів частиною екосистеми Києва

Комісія Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу підтримала петицію про визнання котів частиною екосистеми міста.

Про це повідомляється на сайті Київради.

Котам вирішено "дозволити вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів".

На засіданні авторка петиції Вікторія Кирилюк заявила, що в Києві стається багато випадків замуровування котів у підвалах житлових будівель.

«З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства», — сказала вона.

Кирилюк також наголосила, що котам слід дозволити вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, бо вони знищують гризунів.

Окрім цього на засіданні представники кількох будинкових кооперативів Дніпровського району виступили проти ініціативи, аргументуючи це тим, що безпритульні тварини можуть переносити хвороби або провокувати алергію.

Комісія ЖКГ доручила виконавчому органу Київради (КМДА) розробити цілісну програму реалізації петиції. Презентувати її мають за місяць.

Також санітарні фахівці мають надати свій висновок щодо програми.

Київрада розглянула петицію про визнання котів частиною екосистеми Києва після того, як вона набрала 10117 голосів, при необхідних 10000.

екологія київ природа суспільство

Знак гривні
Знак гривні