Ізраїль обстріляно з півночі та півдня. У відповідь він обстріляв Сирію

По Голанських Висотах на північному кордоні Ізраїлю стався мінометний удар з боку Сирії. Армія оборони Ізраїлю завдала удару у відповідь.

Водночас, у напрямку південного ізраїльського міста Ейлат вночі 8 лютого було випущено чотири ракети, три з яких перехопила військова система «Залізний купол». Четверта ракета влучила у відкриту ділянку.

Голанські висоти

Армія оборони Ізраїлю у відповідь вдарила по позиціях урядових сирійських військових, що знаходяться по той бік кордону.

Військові переконані, що потрапляння снаряду на територію Ізраїлю відбулось ненароком, у результаті похибки в боях між сирійським режимом та повстанцями, повідомляє Arutz Sheva 7.

Вони зазначили, що поцілили у відповідь саме по військах режиму Башара Асада.

«Армія оборони Ізраїлю не збирається терпіти будь-яких атак на ізраїльський суверенітет або безпеку громадян, і вбачає у сирійському режимі відповідального за те, що сталося на нашій території», — йдеться у повідомленні.

Сирійський уряд у свою чергу заявив, що Ізраїль та його західні союзники допомагають угрупованню Такфірі, яке б’ється проти режиму Асада, передає Press-TV.

Більше того, повідомляється, що сирійська армія перехопила велику поставку зброї та військового обладнання ізраїльського виробництва для антиурядового сирійського угруповання.

Ізраїль захопив Голанські Висоти, що належали Сирії, у 1967 році протягом Шестиденної війни, після чого ввів на них режим окупації, який так і не був визнаний міжнародною спільнотою.

Залізний купол - ПВО Ізраїлю

Південь

Згідно з заявою Армії оборони Ізраїлю, ракети були випущені з Синайського півострова в Єгипті.

Наразі ніхто не взяв відповідальність за атаку, проте у ній підозрюють осередок угруповання «Ісламська держава» Баїт аль-Макдіс, відомий раніше як Вілаят Синай. Це угруповання наразі воює із силами єгипетської армії.

Армія та поліція обшукала місцевість на предмет уламків від ракет. Фрагменти однієї з них були знайдені у басейні готелю.

Місцеві мешканці повідомляють, що чули сирену повітряної тривоги, після якої сталося кілька гучних вибухів.

Невдовзі після перехоплення ракет, голова південного командування Армії оборони Ізраїлю сповістив мера Ейлата, що місто в безпеці та може повертатися до повсякденного життя.

«Коли відбувається успішне перехоплення, місто швидко повертається до звичного режиму, оскільки народ розуміє, що місто під захистом», — зазначив голова міської поліції Ітсік Альфасі.

За матеріалами Громадського

ізраїль єгипет сирія тероризм

Знак гривні
Знак гривні