В офісах Укргазвидобування відбулись обшуки через багатомільйонну оборудку

Вранці 8 лютого працівники Служби безпеки України проводять обшуки в офісах компанії «Укргазвидобування» у Києві та Полтаві.

Це підтвердила Громадському речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Співробітники Служби безпеки України дійсно проводять обшук. Деталі будуть пізніше», — сказала вона.

У СБУ згодом на своєму сайті уточнили, що обшуки проводилися в рамках розслідування справи про багатомільйонну оборуду з майном державного підприємства.

«Правоохоронці встановили, що керівництво підприємства, яке перебуває в управлінні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, уклали з підконтрольними комерційними структурами т.зв. договори зберігання майна. Фактично вся нерухомість майнового комплексу та територія були передані бізнесменам, за що держпідприємство ще й сплачувало гроші», — йдеться у повідомленні.

Також у СБУ уточнюють, що ділки з 2013 року здавали в суборенду чотири гектари землі та 3,2 тисячі квадратних метрів цілісного комплексу держпідприємства.

За оцінками спецслужби, нанесені державному бюджету збитки сягають 17 млн грн.

«Під час проведення обшуків в адміністративній будівлі держпідприємства та за місцем проживання фігурантів справи оперативники СБ України вилучили документи, печатки, інші речові докази, що підтверджують причетність керівництва держпідприємства до оборудок з його майновим комплексом», — пишуть в СБУ.

За даними Служби безпеки, «зловмисники планували повне відчуження держмайна через створення фіктивної дебіторської заборгованості перед підконтрольними комерційними структурами».

київ полтавщина

Знак гривні
Знак гривні