У Києві смог. Пожеж немає. Смердить через твердопаливні котли та машини (ФОТО)

Жителі Києва скаржаться на погану видимість і запах диму, проте у київській Держслужбі з надзвичайних ситуації запевнили, що пожеж, які могли б викликати таку проблему, не було.

Про це повідомила речниця ДСНС Києва Світлана Водолага.

«Хочу запевнити: не було на території Києва та області таких пожеж. За добу виникло 14 пожеж, це не багато для Київської області», — сказала вона.

Зазначимо, що у Гідрометцентрі повідомляють про туман на Київщині та ще багатьох областях України.

Рейси в аеропорту «Бориспіль» не скасовані.

Причиною диму і смороду у столиці є не пожежі і не спалення сміття, а погодне явище.

"Остання інформація, яка у нас є, СЕС каже, що це погодне явище, ДСНС не підтверджує пожеж у місті чи на прилеглих територіях, жодних загорянь на сміттєвих полігонах немає. За інформацією санстанції і Укргідрометцентру, це погодні умови, коли всі дими і викиди не піднімаються вгору, а накопичуються в приземному шарі атмосфери", - сказав начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

Причиною цього він назвав різного роду котли та опалювальні установки і каміни, які нині використовують кияни.

"Усі ці прилади, що мають викиди в атмосферу, усе це накопичується у приземному шарі, і ми маємо таке задимлення", - сказав Ткачук.

На цьому ж наголосив і керівник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

Він відзначив, що так звана метеорологічна димка вже стає звичним явищем для столиці.

"Цей смог – то метеорологічна димка. Ми вже такі явища спостерігали раніше. Це природне явище, що виникає при інверсії температури та зниженні тиску і зміні температури в нижньому шарі атмосфери. Через це продукти життєдіяльності людини накопичуються у нижньому шарі атмосфери і не переміщуються у верхній.

О 7 годині Лабораторний центр охорони здоров'я взяв проби повітря, результати їх дослідження ми отримаємо о 10 ранку. Учора перевищень шкідливих речовин не було", - сказав Рубан.

Громадське, Правда.Київ

київ погода

Знак гривні
Знак гривні