Четверо українців уже загинули від холодів

Четверо людей загинули від переохолодження в Західній Україні в перший день похолодання, морози й хуртовини посилюються.

Різке посилення морозів на території України вже призвело до трагедій: на заході країни є перші жертви переохолодження. ДСНС розгорнуло 3,5 тис. пунктів обігріву, а попереду – погіршення погодних умов.

“За оперативною інформацією з шести областей, на сьогодні з переохолодженням та обмороженням звернулася до медиків 51 людина. Четверо, на жаль, загинули. Всі загиблі – з Львівської області”, – повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський 6 січня на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов в Україні.

Лінчевський також зазначив, що найчастіше з переохолодженням звертаються у Волинській та Закарпатській областях.

Упродовж 4-6 січня рятувальники витягли зі снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. Із них 103 авто врятовано на Закарпатті, інформує прес-служба ДСНС.


До 9 січня рекомендовано поменше пересуватись між містами. Деякі траси перекрито

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявляє, що в період 6-7 січня погодні умови будуть надзвичайно контрастними – від 0° у східних та південно-східних областях до 14-19°, місцями – 20-25° морозу в західних та північних областях.

“Сьогодні вже над півднем України утворився циклонічний вихор, який повільно, але пересувається в північному напрямку над територією України. Ускладнення погодних умов вже розпочалось в Одеській та Миколаївській областях, де спостерігаються дуже сильні снігопади, практично дуже мала видимість на дорогах, швидкість вітру досягає 20-22 м/с”, – розповів синоптик.

За словами Кульбіди, впродовж 6-7 січня ускладнення погодних умов очікується на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської областях.

“Це сильні снігопади, хуртовини, снігові замети. З цих усіх областей ми очікуємо, що найбільша кількість опадів випаде на Одещині та в Миколаївській області – приріст висоти снігового покриву складе 30-35 см. Кіровоградська – 25-30 см, Черкаська, Полтавська та Сумська – 20-25 см”, – зазначив він.

“Що стосується Чернігівської, Київської, Вінницької областей – то тут приріст висоти снігу становитиме до 19 см. Спокійна ситуація буде в західних регіонах”, – додав директор Українського гідрометцентру.

“Циклон залишить територію України 9 січня, але вже 8 січня інтенсивність опадів зменшиться, швидкість вітру також суттєво зменшиться. Тобто цей період буде достатньо коротким”, – зазначив Кульбіда.

“Вже з 10 січня буде відмічатись поступове підвищення температурного режиму на тлі відсутності особливо небезпечних погодних явищ”, – підсумував директор гідрометцентру.

За матеріалом Новинарні

погода київ природа регіони

Знак гривні
Знак гривні