В Києві під російським посольством розкажуть про злочини Росії в Сирії

У четвер 15 грудня о 10:00 відбудеться акція протесту під російським посольством проти злочинів Росії у Сирії.

Росія та Асад влаштували безпрецедентну різню в Сирії. Використовуючи повітряні удари, кластерні бомби, бункерні бомби, бочкові бомби з хімічною зброєю переважно по цивільних жителях, Росія та Асад вбили десятки тисяч мирних жителів. Вони навмисне бомбили лікарні та школи.

Сьогодні Росія та війська Асада після дуже важких повітряних бомбардувань захопили східну частину Алеппо, яку тривали час контролювали повстанці. Зараз у місті проходять масові страти цивільного населення, в тому числі жінок і дітей.

Активісти заліплять посольство Росії фотографіями її злочинів у Сирії.

Сторінка події у Фейсбуці.

Читайте також В Алеппо - геноцид. Люди записують відеопрощання та просять не бути байдужими. У твіттері хештег - #SaveAleppo.

За повідомленнями місцевих джерел, протягом останньої доби позасудові страти відбувалися в районі Каласех,на вулицях Аль-Фірдоус та Аль-Саліхеїн, у шпиталі Аль-Хайят. Було вбито членів родин Аїм, Альхасан, Масрі (загалом 14 осіб), Сіндат (9 осіб, серед яких 4 неповнолітніх), Фассір, Хайджар, Екко, Фаель (загалом 25 осіб).

Загалом до того, як перервався зв'язок з блокованими кварталами (це сталося приблизно о 3 ночі сьогодні), було отримано повідомлення про вбивство не менше як 180 осіб. Зараз підтверджено загибель 87 цивільних осіб, серед яких 13 дітей.

При стратах у районах Каласех та вбивстві персоналу і пацієнтів у шпиталі Аль-Хайят було зафіксовано росіян, в інших випадках - іранців та палестинську "Хезболлу". Артилерійські обстріли ведуть росіяни, пишуть місцеві активісти.

Також, попри відсутність озброєної опозиції, кілька кварталів - Saif alDawla, alEzaat, alZabadiya, Salah Eddine, alMashad, alSekkari та alAmiriya - заблоковано і знаходиться під постійними обстрілами. В цих кварталах за різними оцінками знаходиться до 80 тисяч осіб, проти яких просто розв'язано терор.

росія тероризм сирія Алеппо київ

Знак гривні
Знак гривні