У судді з незадекларованого будинку вкрали $0.5млн незадекларованого кешу

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко заявила, що оприлюднені суддями е-декларації провокують їх пограбування, але використала як доказ крадіжку з будинку, який не був задекларований.

Голова РСУ конкретизувала свою попередню заяву про “кілька пограбувань суддів” у коментарі ТСН, розповідаючи про пограбування будинку цивільного чоловіка судді Вищого господарського суду Мальвіни Данилової, - передає Новинарня.

Мальвіна Данилова

“Це відбулося буквально через тиждень після того, як декларація була оприлюднена, тому що до цього часу, в принципі, всі хто знав цих суддів, вони знали їхні статки і майно і нічого такого не відбувалося”, – сказала Сімоненко.

Сама Данилова розповіла, що озброєні невідомі увірвалися до помешкання її цивільного чоловіка у “Царському Селі” в Києві, зв’язали обох і вкрали півмільйона доларів. Вона також стверджує, що нападники полювали саме на неї і все про неї знали.

Напередодні, за її словами, навколо будинку літали дрони, які начебто вистежували квартиру.

Однак, зазначають журналісти, ні цей будинок, ні така кількість грошей у декларації Данилової не вказані – зазначена одна квартира в Києві, кілька квартир в Харківській області, будинок там же та кілька земельних ділянок. Також суддя з сином задекларували два “Мерседеси” та два “Субару”, 900 тисяч гривень готівки і 400 тисяч гривень оборотних коштів з бізнесу сина.

Таким чином, твердження про зв’язок декларацій з пограбуваннями у цьому випадку не підтверджується.

суд корупція е-декларації

Знак гривні
Знак гривні