Російський суд підтвердив вироки Карпюку і Клиху. Останнє слово

Верховний суд РФ підтвердив вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, які отримали тривалі терміни ув’язнення за звинуваченням в участі в бойових діях проти федеральних сил у Чечні в 1990-х роках. Про це повідомляє Zik.

Український Тиждень наводить останні виступи українців перед судом. Карпюк сказав, що суд повинен бути справедливим і неупередженим.

«Все це беззаконня, воно спрямоване тільки на одне - помститися мені за те, що я українець, і що я патріот своєї країни, це зрозуміло», - сказав він.

Карпюк додав, що і ФСБ, і всьому світу прекрасно відомо, хто з українців брали участь у війні в Чечні, а хто - ні. І він, і Клих - не брали.

І в обвинуваченні, і у вироку вказується, що Карпюк в 1995-му воював в Грозному, а тільки потім, у 2000-му, приїхав в Чечню, щоб пройти військову підготовку.

«Тут уже на в'язниці жартують - що ж ти, Микола, в 1995 році воював, а у 2000 році приїхав вчитися воювати?», - сказав Карпюк.

Він зазначив, що був вилучений з процесу і не брав участі в суді. «Ось такий неупереджений і об'єктивний суд у нас був», - додав він.

Клих зазначив, що не розуміє, чому з інтернету пропала інформація про те, що він був в Москві, в Петербурзі, в Ростові, і його не затримували. Він додав, що «знайшовся співробітник» ФСБ, який «займається наклепом» на нього

«Ви москвичі, ви прекрасно знаєте, якими проблемними є ці регіони», - звернувся Клих до суддів.

«Сподіваюся, що цей суд поліпшить відносини Росії і України. Сподіваюся, що Савченко не заарештують. Це дуже сміливий вчинок», - сказав він.

Адвокати Карпюка і Клиха на засіданні суду заявили, що їх підзахисні під час слідства піддавалися тортурам.

маразм росія клих карпюк суд

Знак гривні
Знак гривні