ООН: Україна найгірша з планової вакцинації дітей

Це відбулося через перебої з вакцинами у 2014-2016, але зараз вакцини вже доступні. Нинішніх запасів вакцин достатньо для задоволення потреб у плановій імунізації в Україні на 4-6 місяців.

На сьогодні Україна має найнижчий рівень планової вакцинації у світі. Про це УНІАН повідомили в Представництві ООН в Україні.

Зазначається, що за останніми даними Міністерства охорони здоров’я (станом на серпень 2016 року), тільки 30% дітей в Україні повністю вакциновані від кору, 10% – від гепатиту В та лише 3% – від дифтерії, коклюшу та правця.

«Сьогодні посли Сполучених Штатів Америки та Канади спільно з в.о. міністра охорони здоров’я України та головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні відвідали дитячу поліклініку № 2 у Києві та закликали до відновлення програми планової імунізації в Україні», - йдеться у повідомленні.

Однією з причин критично низького рівня охоплення імунізацією в Україні фахівці називають перебої з постачанням вакцин, що мали місце протягом останніх років.

Наголошується, що всі ці вакцини вже доставлені в Україну та доступні у медичних закладах по всій країні.

У повідомленні зауважується, що нинішніх запасів вакцин достатньо для задоволення потреб у плановій імунізації в Україні на 4-6 місяців.

Зараз завершується робота над договором між ЮНІСЕФ та Міністерством охорони здоров’я стосовно закупівель вакцин та антиретровірусних препаратів у 2016 році.

«Ми закликаємо Міністерство охорони здоров’я та всіх медичних працівників України відновити планову імунізацію та працювати над подальшим збільшенням охоплення вакцинацією українських дітей», - заявила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

За її словами, уряди США та Канади надають підтримку Україні у відновленні програм рутинної імунізації та реагуванні на спалах поліо в 2015-2016 роках.

У свою чергу посол Канади в Україні Роман Ващук закликав українських батьків скористатися цими безкоштовними вакцинами та захистити своїх дітей від абсолютно непотрібних захворювань.

«Рівень вакцинації в Україні має відповідати європейському. За допомогою наших міжнародних партнерів ми налагодили постачання якісних вакцин в Україну та працюємо над відновленням рутинної імунізації. Закликаємо медичних працівників та батьків провести вакцинацію своїх дітей для того, щоб захистити їхнє життя та здоров’я», – наголосила в.о.міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

здоров'я україна суспільство

Знак гривні
Знак гривні