Топ-10 платників податків в Україні - передусім газонафтовики та тютюнові компанії (ІНФОГРАФІКА)

Державна фіскальна служба назвала десять найбільших компаній за обсягом сплачених податків за підсумками першого півріччя 2016.

Про це йдеться в офіційному журналі ДФС Вісник.

За підсумками першого кварталу на першому місці опинилося Укргазвидобування. Воно збільшило сплату податків в першому півріччі в 2,3 рази - до 13,68 млрд грн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Друге місце посіла НАК Нафтогаз України, сплата податків якої знизилася на 1% - до 10,78 млрд грн.

Третє і четверте місця серед найбільших платників поділили тютюнові компанії Філіп Морріс Україна і А / т тютюнова компанія" В.А.Т. Прилуки , сплата податків якими виросла на 80% (дані про сплачену суму не оприлюднені) і 114 % (до 5,54 млрд грн) відповідно.

Компанія Джей Ті Інтернешнл Україна посіла п'яте місце, збільшивши сплату податків на 21% - до 3,47 млрд грн. При цьому за підсумками першого кварталу компанія займала 7 місце.

На шостому місці, як і за підсумками першого кварталу, виявилося ПАТ Укрнафта, яке минулого року збільшило сплату податків в 3 рази - до 3,34 млрд грн. При цьому податковий борг компанії станом на 1 липня становив 10,78 млрд грн.

На сьоме місце за підсумками першого кварталу опустилося державне підприємство Енергоринок, яке збільшило сплату податків на 25% - до 3,31 млрд грн.

Восьме місце посіло ПАТ Укртатнафта Ігоря Коломойського, яке наростило сплату податків на 69% - до 2,49 млрд грн. Таким чином воно піднялося з 10 на 8 позицію.

На дев'ятому місці опинилося ПАТ Укртрансгаз, яке наростило сплату податків на 42% - до 2,42 млрд грн.

Останнім у десятці опинилося ПАТ Укрзалізниця, яке сплатило до держбюджету 2,35 млрд грн.

Текст: Новий час

газ податки нафта інфографіка тютюн

Знак гривні
Знак гривні