Військовий експерт розкрив деталі нової української ракети

Сьогодні пройшли успішні випробування (на проміжну дальність) нового ракетного комплексу.

Як повідомив на своїй сторінці Сергій Згурець, директор видання Defence Express, 26 серпня 2016 році пройшов черговий і вдалий етап випробувань нового ракетного комплексу на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Робоча назва комплексу «Вільха».

Пуски відбулися на полігоні під Одесою - в місці, де подібні випробування проводилися вперше. При цьому в зоні пуску були закриті повітряний простір і морська акваторія, розгорнуті засоби контролю і телеметрії.

Дальність дії комплексу вже в найближчій перспективі дозволяє розглядати його як заміну ОТРК «Точка». При цьому точність попадання - на порядок вище, ніж у «Точки».

Всі комплектуючі для виробництва «Вільхи» - вітчизняні, включаючи нову систему управління, нове ракетне паливо, нову бойову частину. Одна з «родзинок» - система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів.

У кооперацію зі створення і виробництва нового комплексу і ракети включені провідні підприємства ОПК України, роль інтегратора належить КБ «Луч» (м.Київ).

фото з пусків ракети, автор - Юрій Бірюков

зброя вільха військо озброєння ракета

Знак гривні
Знак гривні