Прокуратура закрила справу мера Полтави Мамая - замість передати її НАБУ

Прокуратура закрила справу щодо спроби підкупу судді Лариси Гольник міським головою Полтави Олександром Мамаєм, замість того, щоб передати цю справу в НАБУ. Про це повідомив адвокат Автомайдану Роман Маселко, який захищає суддю Октябрського райсуду Полтави Ларису Гольник.

“Поки генеральний прокурор створює Генеральну інспекцію та доручає Петрові Шкутяку займатись очищенням прокуратури, прокурори на місцях роблять свою чорну справу”, – написав Маселко в соцмережі.

Адвокат нагадав про “відому справу про чесну суддю з Полтави Ларису Гольник, яка не лише відмовила меру міста Полтави Мамаю з хабарем і вирішити справу на його користь, а й задокументувала його спроби домовитись”.

“Це справді унікальний випадок, і до нього особлива увага”, – зазначив київський адвокат.

За словами Маселка, посередник мера Мамая зараз перебуває на лаві підсудного, а справу щодо Мамая розслідувала прокуратура Полтавської області. “І саме за те, щоб покарати не лише посередника, але і замовника, б’ється зараз суддя Гольник”, – підкреслив адвокат Автомайдану.

Як розповів Роман Маселко, він з одним із лідерів ГО “Автомайдан” Олексієм Гриценком мали розмову із заступником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком та переконували його, що справу Мамая має розслідувати Національне антикорупційне бюро.

“З нами начебто погодились. І от результат – Полтавська прокуратура замість того, щоб передати справу в НАБУ… закрила її“, – повідомив Маселко.

“Ось така боротьба у прокуратурі з топ-корупціонерами. Ось такий дуже чіткий сигнал від прокуратури всім тим, хто готовий діяльно боротися й викривати хабарників з високих кабінетів – “мовчіть і не висувайтесь, бо все одно нічого не вийде”, – констатує адвокат.

Новинарня

Полтава корупція мамай суд прокуратура гольник

Знак гривні
Знак гривні