Цього разу Єфремова таки заарештували (ФОТО)

Колишнього лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова взяли під варту строком на 60 діб.

Рішення ухвалив суддя Печерcького райсуду Києва Володимир Карабань.

Суд ухвалив тримати Єфремова під вартою до 28 вересня.

фото УП

У свою чергу адвокат Олександр Лисак заявив УП, що захист буде оскаржувати арешт.

Нагадаємо, екс-регіонала затримали у суботу зранку в аеропорту "Бориспіль". Єфремова затримали в аеропорту Києва з квитком до Відня.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство підозрює Олександра Єфремова одразу у кількох злочинах, серед яких сепаратизм та підтримка "терористичної організації ЛНР".

Не перше затримання

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на свободу під заставу.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу).

На початку червня колишній депутат Верховної Ради Володимир Ландік заявив, що екс-регіонал Олександр Єфремов і комуніст Спиридон Кілінкаров причетні до появи терористичної організації "ЛНР". Наступного дня з'явилася інформація, що Ландік добровільно дав свідчення про це в Генеральній прокуратурі.

Фейкова нарізка?

Напередодні на каналі "Свободный Донбасс" у відеохостингу YouТube з'явилась нарізка із відео, у якому колишній голова фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов начебто підтвердив, що спонсорує і підтримує сепаратистів. Як повідомили автори публікації, за день до арешту Єфремов дав інтерв'ю каналу ДТРК так званої "ЛНР", яке показали проросійські телеканали на окупованих територіях.

"Я фінансую сепаратистів і таке інше. Я про це говорю, я говорю відкрито... Я приїжджаю до себе в Луганськ, я живу в своєму будинку і не збираюся звідси їхати... Подобається це комусь чи ні, я все одно буду висловлювати точку зору людей, які проживають на території області", - такі слова Єфремова звучать на оприлюднених кадрах.

Однак, за версією блогера Тараса Конюшенка, це відео є нарізкою з абсолютно іншого запису, датованого липнем 2014 року, і "Єфремов там виправдовується, що мовляв проти нього йдуть замовні атаки". Блогер закликав не поширювати фейкової нарізки, або супроводжувати її відповідним коментарем. "Тобто якщо щось і розганяти, то тільки із заявою такого штибу: "Зараз розганяється таке-то фейкове відео, але те, що воно фейкове, ніяк не спростовує той факт, що Єфремов допомагав сепаратистам і окупантам", - закликав автор.

За матеріалами Лівого Берега, УП, 5 каналу та ВВС

єфремов сепаратизм суд партія регіонів прокуратура

Знак гривні
Знак гривні