Фронтове літо. На Донбасі понад 30 обстрілів щодня (Інфографіка)

Поки в країні в розпалі сезон відпусток, на Донбасі триває почата Кремлем війна. Її не видно з вулиць Києва, Одеси чи пляжів Затоки, але в середньому ворог щодня здійснює близько 30 обстрілів наших позицій.

І це вже не “дозволені Мінськом” 82-метрові міномети та стрілецьке. Ворог активно застосовує і потужні 120-мм міномети (стріляють на відстань до 7-9 км) та важку артилерію.

Стандартна міна діаметром 12 см важить 16 кг - кілька кілограм вибухівки та більше тисячі осколків. Використовуються і керовані 120-мм міни “Ґрань” вагою 27 кг, з них 5 кілограм вибухівки.

За з місяці зафіксовано близько 90 випадків обстрілів із артилерії. Фактично кожного дня.

Щоб збільшити графіку клікніть на неї

Наша артилерія теж не мовчить - щодня у Росію відправляють убитих та поранених окупантів. Але й ЗСУ несуть втрати, хоча й менші. Ворог пристрілявся, і нечасто випадає день, коли штаб АТО не повідомляв би про смерть одного чи двох українських бійців.

Це страшна ціна гібридного “напівмиру-напіввійни”. Альтернатива їй - хіба що повноцінна війна, коли щодня гинутимуть не одиниці, а сотні. Миру Путін не хоче. Йому не потрібен Донбас у складі Росії, йому треба вбити якнайбільше українців, щоб офіційний Київ пішов на кабальні умови Кремля. Тому на Донбасі триває війна, війна за Незалежність.

Щоб решта країни могла насолоджуватися відпусткою.

АТО інфографіка фронт datavis війна

Знак гривні
Знак гривні