Активісти контролюватимуть діяльність судів і життя суддів (ЛІНК, ДОКУМЕНТИ)

Сьогодні активісти АвтоМайдану презентували свій новий проект «PROSUD», головна мета якого - це контроль діяльності українських суддів та активізація громадянського суспільства задля очищення судової системи від непорядних суддів.

Судді є однією з найбільш закритих та одночасно найбільш схильних до корупції «каст».

Для реформи судової системи слід розуміти, що саме слід реформувати.

Для цього ми аналізуємо декларації суддів та їх родичів, перевіряємо відомості з майнових реєстрів, шукаємо невідповідності та відкриваємо ці дані для кожного відвідувача нашого сайту, - пишуть активісти.

На сайті на даний момент вже зібрані декларації 7766 суддів України, а їх основні дані оформлені у зручний інтерфейс.

Досьє не суддів

Кожен суддя на сайті має своє "досьє", в якому будуть зазначені його офіційні доходи та членів сім'ї в розділі "Статки". В розділі "Майно" буде вказана загальна площа квартир, житлових будинків, земельних ділянок судді та його родини. Натиснувши "Професійні показники" діяльності, ви зможете переглянути кількість розглянутих суддею справ та скарг на нього.

Даний розділ у процесі наповнення, адже ця інформація відсутня у відкритих джерелах. Тому ми змушені були подати тонни паперу офіційних запитів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, щоб отримати ці дані. Найближчим часом ВККС має надати цю статистику.

Останній розділ у профайлі - "Як живе". Він буде з'являтися тоді, коли по даному судді нами буде проведено розслідування у разі виявлення невідповідності між його задекларованим та реальним майном.

Приклад розслідування (ДОКУМЕНТИ, ВІДЕО)

У такому випадку на даного суддю чекатиме «антикорупційний візит» представників Автомайдану. Вся компрометуюча інформація, зібрана під час нашого розслідування та яка зможе стати доказами непорядності судді чи причетності його до корупційних дії, буде нами офіційно передана до відповідних контролюючих органів з метою притягнення даних суддів до відповідальності та їх звільнення.

Інтерактив

Вся інформація, розміщена на сайті, береться та аналізується з відкритих джерел. Також кожен, хто має інформацію щодо суддів, може розмістити її у відповідній формі.

Детальніше - ProSud

суд корупція реформи активісти

Знак гривні
Знак гривні