Золотого прокурора АТО поновив на посаді суд

Апеляційний суд Києва поновив на посаді обвинуваченого в незаконному збагаченні прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Про це повідомляє Цензор із посиланням на прес-службу Апеляційного суду міста Києва.

"13 липня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Кулика К.Г., на ухвалу слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 04 липня 2016 року, якою було задоволено клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України та відсторонено Кулика К.Г. від посади військового прокурора сил АТО, керівника військової прокуратури сил АТО на 2 місяці до 04 вересня 2016 року. За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила: апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Кулика К.Г., задовольнити; ухвалу слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 04 липня 2016 року скасувати; постановити нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про відсторонення Кулика К.Г., який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 3682 Кримінального кодексу України, від посади військового прокурора сил АТО, керівника військової прокуратури сил АТО - відмовити", - розповіли в суді.

Раніше прокурор Кулик повідомив, що за даними слідства "на тендерних схемах "Чорноморнафтогазу" Курченко і Кацуба заробили не менше $ 2 млрд, частина з яких йшла безпосередньо Януковичу".

Він також зазначив, що відразу після Євромайдану ГПУ отримала прямі докази у справі Курченка, але довести її до кінця не дали. "Просто відразу було прийнято рішення з формулюванням про "зміну формату розслідування". Я був старшим групи з моменту реєстрації кримінального провадження. Вся концепція розслідування, плани слідчих і оперативних заходів, методики поведінки під час допитів "варилися" у мене в голові. На мені все концентрувалася. Приберіть одного ключового керівника - і група відкотиться на півроку-рік назад. По суті, кожен новоприбулий слідчий - це відкочування справи назад. Ну, тоді їм було досить прибрати одну людину - і розслідування фактично гальмувалося", - зазначив Кулик. У той же час він відмовився назвати прізвища людей, які "не дали ГПУ довести до кінця" справу Курченка, зазначивши, що "ще не час".

Тим часом, народний депутат від фракції БПП Валерій Карпунцов сьогодні заявив, що НАБУ зриває роботу одного з головних слідчих у справах Курченка - Костянтина Кулика, з'явившись до нього додому з обшуками. "Сьогодні слідчий Кулик мав представляти обвинувачення в апеляції у справах затриманих Сухомлина і Кошеля, що проходять у справах Сергія Курченка. Таким чином, через власні проколи і непідготовленість кадрів НАБУ зробило заручником ситуації (Кулик к квартирі - не виходить, щоб не отримати підозри, і не з'явиться через співробітників НАБУ на суд)", - зазначив Карпунцов.

Зазначимо, раніше військовий прокурор АТО Кулик був фігурантом скандальних матеріалів ЗМІ про корупцію. Так, журналісти з'ясували, що співмешканка прокурора АТО Кулика придбала Land Cruiser дорожчий за мільйон за офіційного доходу 1687 гривень на рік. Пізніше видання "Наші гроші" з'ясувало, що фірма з оточення прокурора АТО Кулика за півмільйона продала залізниці мотлох замість нових протигазів. А журналісти видання "Донецька правда" з'ясували, що Кулик, а також його близькі родичі стали власниками декількох дорогих квартир у Києві. Також, за даними журналіста Гнапа, суд заарештував на два місяці сержанта Ружанського, який підняв тему розкішного способу життя прокурора АТО Кулика.

кулик донеччина. луганщина корупція прокуратура київ

Знак гривні
Знак гривні