Що таке Pokemon Go, який за лічені дні підняв акції Нінтендо на третину? (ВІДЕО)

Як повідомляли ТЕКСТи, додаток з доповненої реальності Покемон Го за добу після виходу практично наздогнав Твіттер - і паралельно підняв вартість акцій Нінтендо, розробника, на третину.

Як він працює

Гравці за допомогою смартфона або іншого мобільного пристрою, оснащеного GPS, мають "шукати" і "ловити" маленьких віртуальних монстрів-покемонів в реальному світі, а потім вчити їх влаштовувати між собою битви.

Pokemon Go доступна на Android та iOS. Завантаження - безкоштовне, але, як і з іншими безкоштовними іграми, є речі, які необхідно купити за реальні гроші.

Серед "щасливців", які отримали доступ - австралійці, новозеландці і жителі Північної Америки. Гра дуже скоро з'явиться в Японії, а от британцям доведеться ще деякий час почекати.

Гра очолила чарти найпопулярніших додатків App Store. Сервери Pokеmon Go час від часу були недоступні через перевантаження, тому компанія Niantic, яка запустила додаток, (Niantic відокремилась від Google, що стала частиною Alphabet Inc.) призупинила доступ до нього.

Трапляються дивні речі

Американка знайшла труп, коли шукала покемонів у річці поруч із своїм будинком.

Четверо людей затримали через те, що вони використали гру, щоб заманювати гравців у віддалені місця і грабувати їх під дулом пістолета. У відповідь на це розробники Pokemon Go заявили, що "треба грати з друзями, якщо правила гри вимагають переміщення до нових або незнайомих місць" і "постійно пам'ятати про безпеку".

У США місцем для битви покемонів обрали баптистську церкву Вестборо, яка виступає проти гомосексуалізму. Там гравці розмістили рожевого монстра з ім'ям "Любов є Любов". Церква відповіла серією дописів у соціальних мережах, називаючи покемона содомітом.

Крім того, було багато повідомлень, що люди падають і отримують поранення, тому що у запалі гри втрачають увагу і не дивляться під ноги.

Конфіденційність під питанням

Відзначають, оскільки Pokemon Go - гра в режимі реального часу, гравці, ймовірно, можуть перетинатися і бачити один одного у реальному житті.

Зареєструвавшись, ви дозволяєте Niantic Labs використовувати ваше місце розташування і ділитися цією інформацією через додаток.

Так працюють всі соцмережі, але, якщо у Facebook і Twitter ви можете відключити цю функцію, то з Pokemon Go це обмежить ваші можливості у грі.

Нечуваний успіх?

Ще б пак!

Від моменту запуску гри вартість компанії Nintendo зросла на 7,5 млрд доларів.

Цільова аудиторія - підлітки, які "ловлять їх всіх", і тридцятирічні, які ностальгують за покемонами свого дитинства.

Так виглядав покемон Пікачу в 1997

Покешо?

Покемон - скорочення від англійського "покет монстер" (кишеньковий монстр).

Кишенькові монстри вперше з'явилися в іграх Nintendo ще в 1990-і роки, ставши потім героями манга, аніме, колекційних карткових ігор.

Картки з їхнім зображенням були "хітом" дитячих майданчиків ще до Minecraft і навіть Тамагочі, але після Марбл і Йо-йо.

Pokemon - низькотехнологічна карткова гра - вперше стала грою для смартфонів.

Pokemon = кишеньковий монстр
Pokestop = локація в безпосередній близькості від гравця
Pokeball = пристрій для перенесення диких покемонів
GYM = місце для битв покемонів
Пікачу = найвідоміший у світі покемон і ікона японської культури

Огляд: ВВС

інтернет ігри технології суспільство

Знак гривні
Знак гривні