Додаток з доповненої реальності Pokemon Go, щойно з'явившись, наздоганяє за популярністю Твітер (ІНФОГРАФІКА)

Поліцейські та діти разом граються на вулицях у Pokémon Go, підприємці включають свої магазини в доповнену реальність. Пройдіться вулицями Америки - й побачите, наскільки популярним уже став цей додаток, - пише Форбс.

Pokémon Go - додаток, що створює доповнену реальність на смартфонах, розроблений у співпраці японцями з Нінтендо та американцями з Гугла.

Гру було запущено 6 липня цього року - і впродовж доби вона очолила чарти App Store.

Вже зараз вона наближається за популярністю до твіттера:

Детальніше на Forbes (англ)

Pokemon Go уперше дав можливість користуватися технологією "доповненої реальності" справді масовій аудиторії, - пише у своєму огляді New York Times

Наразі Guardian зазначає, що при користуванні Покемон Го, користувачі, не знаючи того, надають Гуглу доступ до своїх імейлів, історії пошуку тощо - однак передбачається, що це це "баг, який буде виправлено".

Що таке Покемон Го

Мета гри - зловити у "реальному" світі покемона, якого видно через камеру вашого пристрою. Він може з"явитися де завгодно, але є місця з більшою щільністю, наприклад пішохідні зони (це запрограмовано авторами гри). Коли ви бачите покемона, його треба зловити за допомогою спеціального снаряда, що потрібно "кинути" через смартфон з потрібною швидкістю і напрямком (за принципом Angry birds). Зловленого покемона можна тренувати і додавати до вашої армії, яка потім може змагатися з іншими.

Приклад гри можна побачити, промотавши дане відео:

інтернет технології

Знак гривні
Знак гривні