Гвалтівник неповнолітньої отримав умовний термін, враховуючи особу: учасник АТО

На Київщині суд покарав чоловіка, який зґвалтував неповнолітню "неприродним способом", умовним терміном.

Про це свідчить вирок суду в селищі Іванків від 10 червня, доступний у державному реєстрі судових рішень.

У вироку сказано, що учасник АТО, "задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом" з неповнолітньою, напавши на неї на вулиці, - передає ВВС

Чоловіка визнали винним, але звільнили від ув'язнення, призначивши два роки іспитового терміну.

Його також змусили заплатити представникам потерпілої 3000 грн в рахунок моральної шкоди.

Злочин щодо неповнолітньої вважається обтяжуючою обставиною.

ЦИТАТА З РІШЕННЯ СУДУ

09 липня 2015 року о 2:00 годині, ОСОБА_1 перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, йдучи по вул. Луговій, що в с. Млачівка Поліського району Київської області разом з неповнолітньою ОСОБА_3 вирішив задовольнити свою статеву пристрасть неприроднім способом.

В подальшому знаючи, що ОСОБА_3 є неповнолітньою, ОСОБА_1 напав на неї і силою затягнув її з дороги до господарства АДРЕСА_3.

Застосовуючи до потерпілої фізичне насильство, яке виразилось в її утриманні, шарпанні, обмеженні особистої волі, а також застосовуючи психологічне насильство, подолав її опір, повалив її на землю, поставив на коліна, при цьому насильно утримуючи ОСОБА_3 за тулуб підійшов ззаду і всупереч її волі задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом. При цьому неповнолітня ОСОБА_3 намагаючись чинити опір протиправним діям ОСОБА_1 двічі зубами вкусила його за плече та за тулуб.

Внаслідок протиправних дій ОСОБА_1, останній спричинив потерпілій тілесні ушкодження у вигляді ран шкіри в області анального отвору, які кровоточили та садни на правому колінному суглобі.

Проте, враховуючи особу обвинуваченого, а саме те, що ОСОБА_1 раніше не судимий, є учасником Антитерористичної операції на сході країни, на утриманні має малолітніх дітей, мав постійне місце роботи, усі обставини справи в сукупності, наявність пом'якшуючої обставини, суд прийшов до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання і приймає рішення про звільнення ОСОБА_1 від відбування покарання з випробуванням, на підставі ст. 75 КК України, і покладенням обов`язків, визначених ст. 76 КК України.

суд маразм київщина

Знак гривні
Знак гривні